Activitatea 5

Sunt master chef în școala mea

        Participanții la proiect au folosit produsele cumpărate în ziua anterioară și au pregătit, pe echipe, masa de prânz la cantina școlii. Rețetele folosite au fost împărtășite colegilor de la celelalte echipe, au schimbat impresii și „secrete” gastronomice pentru o cât mai bună reușită a mâncării  și au făcut degustat din preparatele celorlalți. De asemenea, au învățat despre calcularea caloriilor, despre asocierile corecte ale alimentelor și modalități sănătoase de pregătire a alimentelor cu păstrarea proprietăților nutritive. De asemenea, au învățat reguli de pregătire a mesei, de aranjare a tacâmurilor și veselei necesare și au invitat o parte din părinții și voluntarii din proiect.

         Participanții la această primă etapă a școlii de vară au completat în zilele următoare chestionare, în așa fel încât echipa de proiect să aibă un feedback privind interesul și atractivitatea activităților derulate. Marea majoritate a participanților consideră tema abordată deosebit de utilă, interesantă și au considerat că „atelierul de gătit” a fost una din cele mai interesante activități din această primă parte a școlii de vară.

Comments are closed.