Activitatea 2

Modern și tradițional în alimentația tinerilor

           În cadrul acestei activități elevii au desfășurat, pe echipe, activități de cunoaștere și autocunoaștere în vederea sudării grupului, au avut loc prezentări privind avantajele alimentației sănătoase, folosind produse BIO/tradiționale, de la producători locali, comparativ cu alimentația modernă de tip fast – food sau o alimentație bazată pe produse puternic procesate.  Au fost invitați nutriționiști, specialiști în domeniu (Dr. Iulian Zonestein de la Iași și Gabriela Lungu – Cabinet ProVegemania Botoșani). Prezentările  au fost urmate de dezbateri și schimburi de idei între tineri (aproximativ 50 de participanți). Participanții au realizat postere pentru promovarea alimentației bio și au făcut propuneri de meniuri sănătoase. În a doua zi au făcut un picnic în livada școlii încercând să consume produse cât mai sănătoase, adecvate vârstei lor. La sfatul domnului doctor au făcut „exerciții de împământare” în livada școlii – pornind de la ideea că legătura cu natura este aducătoare de energie și sănătate.

113616284_1224741530879186_716395122_o13633325_1224741670879172_218418607_o

Comments are closed.